Meisje zeven jaar na tsunami herenigd met familie

25/12/11 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

In Indonesië heeft een meisje zeven jaar na de tsunami haar weg teruggevonden naar haar dorp en haar familie.

Op 26 december 2004 werd het 8-jarige meisje Meri Yuranda door de tsunami van het strand in haar dorp gesleurd. Na de ramp spoelde ze ver van huis aan. Ze kwam terecht bij een vrouw die haar 'adopteerde'. De vrouw dwong haar om te bedelen, vaak tot na middernacht. Ze kreeg vaak slaag en weinig eten. Toen ze te weinig geld binnen bracht, zette de vrouw haar op straat.

Het meisje begon een lange zoektocht naar haar familie. Ze had weinig aanknopingspunten, enkel de naam van haar grootvader. In een café in Meulaboh, in de provincie Aceh, vond ze een man die haar grootvader kende.

Vlak voor kerstmis, precies zeven jaar nadat ze verdween, stond Meri Yuranda voor de deur van haar ouderlijke woning. Haar ouders dachten al die jaren dat ze dood was. 'We hebben geen DNA-test nodig om te weten dat ze onze dochter is,' zei haar moeder. 'Ze heeft het gezicht van haar vader en een geboortevlek op haar heup.'

De tsunami kostte het leven aan 230.000 mensen in 24 landen. Een zus van Meri Yuranda is nog steeds vermist. Het meisje was bij haar toen de tsunami hen greep, maar ze verloor haar onmiddellijk uit het oog.De familie gaat ervan uit dat ze dood is. (EE)

Lees meer over:

Onze partners