Lou Reed stierf tijdens tai chi

01/11/13 om 08:36 - Bijgewerkt om 11:04

Rockzanger Lou Reed stierf toen hij tai chi-oefeningen aan het doen was. Dat zegt zijn echtgenote Laurie Anderson.

Lou Reed stierf tijdens tai chi

De Amerikaanse rockzanger Lou Reed is overleden. Reed was één van de invloedrijkste muzikanten van zijn generatie. Hij is zijn carrière begonnen bij de Velvet Underground, maar z'n grootste hits zoals 'Walk on the Wild Side' en 'Perfect Day', heeft hij toch als soloartiest gescoord. © BELGA

De brief werd gepubliceerd in de Amerikaanse regionale krant East Hampton Star. Reed stierf afgelopen zondag op 71-jarige leeftijd aan een lever-gerelateerde aandoening.

"Hij is zondagochtend gestorven, toen hij naar de bomen aan het kijken was en de bekende 21e beweging van tai chi deed, met enkel zijn muzikantenhanden die bewogen door de lucht", schrijft Anderson. Lou Reed was een meester in tai chi, een Chinese vechtsport die bekend is om de figuren die de beoefenaars maken.

Ook zegt de echtgenote dat ze in de laatste week van Reeds leven, hem beloofde van het ziekenhuis naar hun huis op Long Island nabij New York te brengen. "Lou en ik hebben hier veel tijd doorgebracht de afgelopen jaren. En hoewel we stadsmensen zijn, is dit onze spirituele woonst."

"Lou was een prins en een vechter en ik weet dat zijn liedjes over pijn en schoonheid in de wereld, vele mensen met het ongelooflijke geluk zal vervullen dat hij voelde voor het leven."

Reed had in mei nog een levertransplantatie ondergaan. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners