Live: de begrafenis van Whitney Houston

18/02/12 om 18:27 - Bijgewerkt om 18:27

De begrafenis van Whitney Houston is begonnen in Newark en op Knack.be live te volgen.

De begrafenisplechtigheid voor de Amerikaanse zangeres Whitney Houston die op 48-jarige leeftijd overleed, is een "thuiskomen", zo staat te lezen op de uitnodiging.

Het is alleszins een thuiskomen van veel grote sterren, die in het leven van Houston belangrijk waren. Soullegendes Aretha Franklin en Stevie Wonder zingen, net als Alicia Keys en R. Kelly. Kevin Costner, die naast haar speelde in 'The Bodyguard', hield een toespraak, waarin hij een emotioneel afscheid uitsprak en zei zich schuldig te voelen.

"Ik heb haar teleurgesteld. Ik had er moeten zijn voor haar, en ik was er niet. Ik redde haar in de film, ik had haar nu ook moeten redden. Ze was mijn grote liefde. Ik heb nog altijd 'I Will Always Love You' als ringtone op mijn gsm en telkens iemand me daar mee uitlacht, zie ik dat als een grote eer".

Bobby Brown

Andere uitgenodigden zijn Jay-Z en zijn vrouw Beyoncé, Elton John, Houstons platenproducer Clive Davis en haar vriend Tyler Perry. Bobby Brown, de ex-man van Houston, is ook uitgenodigd door de familie. Ook al gaven ze hem lange tijd de schuld van haar ondergang door drugs en drank en ook al liet hij zich vorige week nog onrespectvol uit: "Het leven is wat het is, soms moet je doorgaan zonder achterom te kijken. Ik hou van Whitney zoals ik van God hou. Mijn naam is badass Bobby Brown".

De uitvaartplechtigheid van Whitney Houston is hier te volgen. (SD)

Lees meer over:

Onze partners