Lijfwachten Obama opnieuw betrokken in seksschandaal

27/04/12 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

De Amerikaanse Secret Service, die onlangs negen leden heeft ontslagen na een prostitutieschandaal in Colombia, voert nu een onderzoek naar mogelijk gelijkaardige feiten in El Salvador.

Lijfwachten Obama opnieuw betrokken in seksschandaal

© Reuters

Een medewerker van het Congres die anoniem wilde blijven, bond de kat de bel aan. Hij verklaarde dat de Secret Service deze week een telefoontje heeft ontvangen over het mogelijke wangedrag van agenten in El Salvador.

De affaire zou dateren van eind maart 2011, toen president Barack Obama een bezoek bracht aan het land. De agenten van de Secret Service staat in voor de veiligheid van het staatshoofd.

Tijdens de voorbereiding van het bezoek zouden de agenten volgens een onderaannemer "die nauw samenwerkte met Secret Service" een stripteasetent hebben bezocht. Daar zouden de agenten behoorlijk wat geld hebben uitgegeven aan alcohol en prostituees.

"Onze getuige heeft ons verteld dat hij agenten van de Secret Servic heeft zien betalen voor seksuele diensten. En minstens twee keer hebben agenten meisjes meegenomen naar hun hotelkamer", zegt Chris Halsne, een journalist van televisiezender CBS.

De Secret Service was eerder deze maand al in opspraak gekomen omdat twaalf agenten in Colombia een twintigtal prostituees zouden hebben ontvangen in hun hotel. De gedragscode van de Secret Service legt dergelijke uitspattingen nochtans streng aan banden. (Belga/TE)

Onze partners