'Lichte verbetering in gezondheidstoestand Schumacher'

30/12/13 om 11:10 - Bijgewerkt op 31/12/13 om 12:02

De gezondheidstoestand van Michael Schumacher is na een twee uur durende operatie weer stabiel. Toch waarschuwen de artsen dat zijn toestand op elk moment weer kritiek kan worden.

'Lichte verbetering in gezondheidstoestand Schumacher'

© Reuters

Schumacher onderging een operatie om de druk in zijn hersenen te verminderen. Die risicovolle ingreep was succesvol. Zijn hersenen vertoonden op de scans zelfs onverwachte tekenen van herstel. Toch benadrukken de dokters dat we niet kunnen spreken van een goednieuwsshow.

De Duitse F1-legende is nog steeds niet buiten levensgevaar. Hij wordt permanent onder toezicht gehouden en ligt nog altijd in een kunstmatige coma. "We proberen nu zoveel mogelijk gebruik te maken van zijn stabiele toestand, maar de weg naar echt herstel is nog lang", aldus de artsen van het Centre Hospitalier Universitaire van Grenoble (CHU) in een persconferentie.

Toekomst

Over de toekomst reppen de dokters met geen woord. Als Schumacher het ongeluk overleeft, blijft de vraag op welke manier. Daar heeft voorlopig niemand een antwoord op.

De zevenvoudig F1-wereldkampioen raakte zondag zwaargewond bij een skiongeluk in de Franse Alpen. Zijn hoofd kwam terecht tegen een rots. In het universitair ziekenhuis van Grenoble bleek dat zijn hersenen verschillende bloeduitstortingen vertoonden. Zijn toestand was dan ook bijzonder kritiek. (LR)

Lees meer over:

Onze partners