Laurent geeft opmerkelijk interview aan prinses Claire

19/10/13 om 11:39 - Bijgewerkt om 12:12

Voor zijn 50e verjaardag heeft prins Laurent een zeer opmerkelijk en persoonlijk interview gegeven aan zijn vrouw, prinses Claire. Hij spreekt onder meer over de werking van zijn stichting, maar ook over hoe goed hij zich tegenwoordig voelt.

Laurent geeft opmerkelijk interview aan prinses Claire

Laurent en Claire © YouTube

Op de vernieuwde website van de Stichting Prins Laurent is een video te zien waarin prinses Claire, de vrouw van Laurent, haar man interviewt over de werking van de Stichting Prins Laurent.

'Prins Laurent wil van zijn verjaardag gebruikmaken om de aandacht te vestigen op zijn stichting', meldt het paleis. De prins deed al eens hetzelfde naar aanleiding van zijn tiende huwelijksverjaardag.

Mooie vrouwen en auto's

Het interview is op sommige momenten bijzonder grappig en steekt de draak met de liefde van de prins voor mooie vrouwen en auto's en met zijn soms moeilijke relatie met journalisten. Zo waarschuwt Laurent Claire aan het begin van het gesprek om niet de rol van 'eender welke journalist' te spelen.

Laurent is sinds 1995 voorzitter van de Stichting Prins Laurent en wil hiermee de relatie tussen mens en dier verbeteren. Hij vertelt hoe dierenleed hem al van jongs af aan heeft aangegrepen.

'Intellectuele rijkdom van het spreken met een inktvis'

Claire vraagt hem in dat verband naar zijn droom om met dieren te kunnen dialogeren: 'Mijn grootste droom - buiten het feit met jou en de kinderen samen te zijn - is inderdaad dat ik graag in dialoog zou willen gaan met alle dieren op de wereld', vertelt Laurent aan Claire. 'Kan jij je even inbeelden wat de intellectuele rijkdom zou zijn om te kunnen spreken met een inktvis, zijn ervaring delen, te kunnen praten met een mug, of met een vogel of met een walvis? Welk een geluk en wat een intellectuele verrijking zou zo'n levenservaring zijn?'

Verder zegt Laurent dat de stichting niet wordt gesubsidieerd door de staat, maar afhangt van giften van sponsors.

'Ik voel me veel beter in mijn vel'

Daarna wordt het gesprek persoonlijker. Op de vraag van Claire of Laurent veranderd is, zegt de prins: 'het feit dat ik je ben tegengekomen en dat je mij deze drie prachtige garnalen gegeven hebt die wij nu hebben, hoe zou dat niet het leven van een man kunnen veranderen.'

Tot slot vertelt Laurent dat hij zich op zijn 50e veel beter in zijn vel en in zijn leven voelt dan vroeger. 'Ik ben tegenwoordig zeer positief, dus ik denk niet aan de nadelen, maar altijd aan de voordelen.'

Op de vraag van de kinderen wat hij vanavond als dessert wil, opteert de prins voor zowel een suikertaart als een chocoladetaart. 'Maar alles met mate'. (TE)

Lees meer over:

Onze partners