Larry King Live houdt er mee op

30/06/10 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

De 76-jarige presentator hangt zijn bretellen aan de haak.

Larry King, een van de bekendste tv-presentatoren van de VS, heeft aangekondigd dat hij in de herfst ophoudt met zijn show Larry King Live, die sinds 1985 op CNN loopt.

De 76-jarige King wil meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en naar baseballwedstrijden gaan kijken van zijn kinderen, zo liet hij in een communiqué weten.

King zal wel nog werken voor de nieuwszender. "Ik zal nog deel uitmaken van de CNN-familie en ik zal nog speciale uitzendingen over grote nationale en internationale evenementen presenteren", schrijft hij op zijn blog.

40.000 interviews

In een periode van 25 jaar heeft King, met de onafscheidelijke bretellen, meer dan 40.000 interviews afgenomen. Hij interviewde elke Amerikaanse president sinds Gerald Ford en hij haalde zelfs het Guinness Book of World Records met de langst lopende show met dezelfde presentator op hetzelfde tijdstip.

De beslissing van King komt er echter op een moment dat Larry King Live te kampen heeft met dalende kijkcijfers. En toeval of niet? Vorige week stelde de New York Times nog voor dat CNN tijdig een waardige opvolger voor King zoekt.

Zeven huwelijken

Een mogelijke opvolger voor King is de Brit Piers Morgan. Hij presenteert het programma Life Stories op de Britse televisie waarin hij beroemdheden en politici interviewt.

Zijn huwelijk met zijn zevende vrouw Shawn Southwick stond begin dit jaar nog op springen toen King de echtscheiding aanvroeg. Het Koppel lijkt zich sindsdien te hebben verzoend.

Lees meer over:

Onze partners