Larry King is uitgevraagd

17/12/10 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

De presentator met de legendarische bretellen, Larry King, heeft donderdag na 25 jaar afscheid genomen van zijn populaire tv-show op de Amerikaanse zender CNN.

Larry King is uitgevraagd

© Reuters

"Larry King Live" was 's werelds langst lopend programma met dezelfde presentator op hetzelfde tijdstip. De 77-jarige televisielegende zou maar liefst meer dan 44.000 interviews op zijn naam hebben staan.

Naar eigen zeggen wil King meer tijd doorbrengen met zijn familie, maar volgens geruchten zijn de dalende kijkcijfers en de vele huwelijksperikelen van King de reden voor het stopzetten van de show. De presentator trouwde in totaal acht keer met zeven verschillende vrouwen.

Zachte aanpak
King geeft de fakkel nu door aan de Britse presentator Piers Morgan, die in de Verenigde Staten al bekend is als jurylid in de talentenshow"America's Got Talent". Morgan hoopt zijn eigen stempel te kunnen drukken op het programma. "Ik ben een ander soort interviewer", aldus de Brit.

King stond bekend voor de zachte aanpak van zijn gasten, waardoor heel wat politici en beroemdheden graag bij hem aan tafel kwamen zitten. Zijn gasten varieerden van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad tot Lady Gaga.

Lees meer over:

Onze partners