Lady Gaga ten strijde tegen 'Don't ask, don't tell'

21/09/10 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

De Amerikaanse popster heeft tijdens een bijeenkomst in Portland opgeroepen om de wet, die outende homo's en lesbiennes uit het leger bant, af te schaffen.

Lady Gaga ten strijde tegen 'Don't ask, don't tell'

© Reuters

De Amerikaanse popster Lady Gaga heeft maandag tijdens een bijeenkomst in Portland opgeroepen om de wet 'Don't ask, don't tell' af te schaffen. Die bant outende homo's en lesbiennes uit het leger. De Amerikaanse Senaat stemt dinsdag over de wet.

Voor de bijeenkomst, georganiseerd door Servicemembers Legal Defense Network, waren volgens persagentschappen meer dan 2000 mensen opgedaagd.

Op haar Twitter- en Facebookpagina sprak Lady Gaga, wiens echte naam Stefani Joanne Angelina Germanotta is, ook conservatieve politici aan: "Help me om de wet te hervormen".

Lady Gaga, die in feite Stefani Joanne Angelina Germanotta heet, heeft meer dan 18 miljoen fans op Facebook en wordt door circa 6 miljoen mensen gevolgd op Twitter.

Schorsing

De 'Don't ask, don't tell'-wet uit 1993 verbiedt homo's en lesbiennes in het leger om hun seksuele voorkeur kenbaar te maken, op straffe van schorsing.

Homorechtenorganisaties zeggen dat door de wet al meer dan 13.500 soldaten die zich hadden geout, uit het leger ontslagen zijn.

Als de wet effectief wordt afgeschaft, zou dat een nieuwe overwinning voor president Barack Obama zijn.

Lady Gaga in Portland:

Lees meer over:

Onze partners