Lady Gaga heeft meeste invloed

30/04/10 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Time Magazine heeft zijn jaarlijkse lijst van meest invloedrijke personen bekend gemaakt.

Lady Gaga heeft meeste invloed

© Reuters

Zangeres Lady Gaga is volgens het Amerikaanse weekblad Time Magazine de popster die het meeste invloed heeft in onze wereld".

Time Magazine heeft zijn jaarlijkse lijst van meest invloedrijke personen bekend gemaakt. In verschillende categorieën selecteerde het weekblad mensen wier ideeën en innovaties de wereld hebben vormgegeven.

De categorie 'artiesten' wordt aangevoerd door de excentrieke Lady Gaga die in het magazine omschreven wordt als "een inspiratie voor andere artiesten". Ook Oscarwinnares Sandra Bullock en Simon Cowell, jurylid en bedenker van tv-shows als Britain's Got Talent en X Factor, zijn vertegenwoordigd in de lijst.

Verder in de top 25 staan Twilight-ster Robert Pattinson, popsterren Prince en Sir Elton John en tv-presentatrice Oprah Winfrey. Die laatste haalde al elke keer de lijst sinds ze voor het eerst werd opgesteld zeven jaar geleden.

Ook Kathryn Bigelow, de eerste vrouw die de Oscar voor beste regisseur won, en collega-regisseur James Cameron worden als invloedrijke artiesten omschreven. De 20-jarige zangeres Taylor Swift is een van de jongste artiesten in de lijst. "Het zijn vrouwen zoals zij die de muziekindustrie zullen redden", schrijft Steve Nicks van Fleetwood Mac in een bijdrage in Time.

In de categorie 'leiders' staan onder meer de Braziliaanse leider Luiz Inácio Lula da Silva, de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, Barack Obama en Sarah Palin. De Britse architecte Zaha Hadid en Apple-baas Steve Jobs enkele van de meest invloedrijke denkers.

Lees meer over:

Onze partners