Laatste Peeters & Pichal op 29 juni

09/02/12 om 20:54 - Bijgewerkt om 20:54

Het druk beluisterde ochtendprogramma Peeters & Pichal op Radio 1 wordt stopgezet.

Laatste Peeters & Pichal op 29 juni

© Belga

Annemie Peeters en Sven Pichal stoppen op vrijdag 29 juni definitief met hun dagelijkse programma rond consumenten- en andere zaken op Radio 1, zo heeft de VRT aangekondigd.

Na vijf seizoenen pakt Radio 1 vanaf 3 september dagelijks uit met een nieuw programma van 9 tot 11 uur met Jan Hautekiet.

Hautekiet keert voltijds naar de radio terug, nadat hij de voorbije vijf jaar aan de slag was bij de Directie Strategie van de openbare omroep. "Een radionet moet geregeld kunnen vernieuwen. Na vijf seizoenen Peeters & Pichal gaan we op zoek naar een nieuw programma van 9 tot 11. Wat dat inhoudelijk zal worden? Nog geen idee. Het denkwerk begint nu", zegt het nethoofd van Radio 1, Diane Waumans, in een perscommuniqué. Ook bij presentatoren Annemie Peeters en Sven Pichal "kriebelt het om aan iets nieuws te beginnen".

Jan Hautekiet is terug

Jan Hautekiet startte zijn radiowerk in 1979 bij het BRT 1-avondprogramma "Wie niet kijken wil, moet luisteren". Op 1 april 1983 startte hij samen met Jan Schoukens en Paul De Wyngaert Studio Brussel op, waar hij onder meer "Hallo Hautekiet" maakte en wekelijks interviews deed in "De Tafel". In 1998 werd hij nethoofd van de jongerenzender. In 2002 maakte Hautekiet in die functie de overstap naar Radio 1. (Belga/INM)

Onze partners