Kleinzoon Mao wordt jongste generaal in Chinese Volksbevrijdingsleger

02/08/10 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

Mao Xinyu, de enige kleinzoon van Mao Zedong, de stichter van de Chinese Volksrepubliek, is benoemd tot divisiegeneraal in het Chinese Volksbevrijdingsleger.

Kleinzoon Mao wordt jongste generaal in Chinese Volksbevrijdingsleger

© Reuters

De 40-jarige Mao Xinyu, onderzoeker aan de academie voor militaire wetenschappen van het leger, is daarmee de jongste officier die tot generaal wordt gepromoveerd. Hij werd zondag benoemd naar aanleiding van de 83ste verjaardag van de oprichting van het Chinese leger dat gesticht werd door zijn grootvader.

Het gaat om een natuurlijke promotie die werd afgedwongen op basis van zijn vele realisaties, verklaarde een woordvoerder van de academie.

Mao Xinyu, die op zijn grootvader lijkt, heeft verschillende boeken geschreven, waaronder "Mijn grootvader Mao Zedong", en heeft ook een blog. Hij is ook afgevaardigde van de Consultatieconferentie van het Chinese Volk, een consultatieorganisme van het Chinese parlement.

Mao Xinyu is de zoon van Mao's tweede zoon, Mao Anqing, die in 2007 op 84-jarige leeftijd stierf. Mao Zedong trouwde vier keer en had negen kinderen.

Lees meer over:

Onze partners