Kinderen van Michel Daerden ruziën over erfenis

14/03/14 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:43

De kinderen van PS-politicus Michel Daerden voeren meer dan anderhalf jaar na zijn dood nog steeds strijd over de verdeling van zijn erfenis.

Kinderen van Michel Daerden ruziën over erfenis

Frederic Daerden en zijn in overleden vader Michel Daerden © BELGA

Meer dan anderhalf jaar na de dood van PS-politicus Michel Daerden, voeren zijn drie kinderen nog steeds strijd over de verdeling van de erfenis. Dat schrijft de zakenkrant L'Echo. De erfenis wordt op 5 miljoen euro geraamd.

Er is geen geschreven testament, en dus moeten de kinderen Daerden het eens raken over een evenwichtige verdeling van de bezittingen van hun vader. Omdat de situatie maandenlang geblokkeerd zat, zijn er al gerechtelijke stappen ondernomen. Zo trok dochter Aurore naar de rechter in Luik tegen haar oudere broer Frédéric en tegen halfzus Elena. Ze vroeg de gerechtelijke vereffening, de rechter ging daarop in.

Verdere rechtszaken

Dochter Elena gaat dan weer niet akkoord met de raming van de activa, terwijl de moeder van Elena gevraagd heeft om een bewindvoerder aan te stellen voor Aurore omdat die handelingsonbekwaam zou zijn.

Alle partijen zien elkaar opnieuw op 17 maart bij de notaris om hun positie te bepalen. Als er geen akkoord wordt gevonden, zijn verdere rechtszaken niet uit te sluiten, aldus L'Echo. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners