Kim Clijsters bij 100 meest invloedrijke personen ter wereld

© EPA

Tenniskampioene Kim Clijsters staat in de top-100 van de meest invloedrijke mensen ter wereld van het Amerikaanse magazine Time. Ze heeft er onder meer het gezelfschap van de Amerikaanse president Barack Obama en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

Time geeft geen expliciete rangschikking in haar top 100. Het is een mengeling van politici, ondernemers, artiesten en activisten. De reeks wordt geopend door de Whael Ghonim, kaderlid van Google en vooral gezicht van de revolutie in Egypte. Kim Clijsters is de 16de in de reeks. Barack Obama komt pas als 86ste aan de beurt.

Traditiegetrouw zijn de portretten in Time gastbijdrages van bekende personen. Zo is het item over het Amerikaanse parlementslid Gabrielle Giffords, die in 2010 ternauwernood een aanslag overleefde, geschreven door Barack Obama.

De bijdrage van Kim Clijsters is van de hand van de legendarische tennisster Martina Navratilova. “Het is natuurlijk gemakkelijk om privé en werk te combineren wanneer je veel geld verdient. Bij Kim is het echter verheven tot kunst”, schrijft Navratilova. “Ze staat met haar beide voeten op de grond en weet dat haar tennistalent haar nog geen goed mens maakt.”

“Kim is de eerste om haar schouders onder een liefdadigheidsinitiatief te zeggen. En op het veld, speelt ze geen mentale spelletjes met de tegenstander. Ze doet niet hysterisch of roept een toiletpauze in om de andere te destabiliseren. Kim speelt gewoon haar eigen spel.” (SF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content