Kerk te klein voor afscheid Mattias Van der Stighelen

10/03/11 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

Meer dan duizend aanwezigen hebben donderdagochtend in Schoten afscheid genomen van Mattias, de 21-jarige zoon van reclamemaker Guillaume Van der Stighelen.

Kerk te klein voor afscheid Mattias Van der Stighelen

© Belga

Mattias maakte op een kotfeestje een dodelijke val in een keldergat.

De Sint-Cordulakerk bleek met 600 zitplaatsen duidelijk veel te klein voor de massa die kwam opdagen voor de begrafenis van Mattias Van der Stighelen. Ondanks het gure weer stond het volk tot ver buiten de kerk, waar ze dankzij een geluidsinstallatie toch de bijna twee uur durende plechtigheid konden volgen.

Ook verscheidene prominenten, bevriend met vader Guillaume Van der Stighelen, waren present. Zo brachten onder meer ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom en econoom Geert Noels een laatste groet.

De vrienden van Mattias hadden elk een gele bloem opgespeld. Velen van hen namen tijdens de dienst het woord en beschreven hem als de centrale figuur van hun vriendengroep, die voor hen altijd de perfecte gastheer was. Zijn medeleiders van de scouts zorgden voor een zeldzame glimlach door uit te leggen waarom ze Mattias als speelse levensgenieter destijds de totemnaam "brulaap" hadden gegeven. Ook Mattias' vriendin en zus namen op emotionele wijze afscheid.

De 21-jarige student Industriële Wetenschappen kwam in de nacht van 1 op 2 maart om het leven toen hij samen met een vriend aan het dollen was en daarbij struikelde en achterover in een keldergat viel. Mattias brak zijn nek en was op slag dood. Zijn vriend Christophe raakte zwaargewond maar is intussen aan de beterhand.

Lees meer over:

Onze partners