Kamer wenst Yves Leterme veel succes

© Belga

Aftredend premier Yves Leterme werkte zijn laatste vragenuurtje in de Kamer af. Elio Di Rupo neemt de fakkel van hem over.

Luid applaus op alle banken en niets dan lovende woorden. Die eer viel aftredend premier Yves Leterme in de Kamer te beurt. De eerste minister nam na ongeveer 14 jaar de groene lopers van het Paleis der Natie te hebben bewandeld afscheid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij werkte er zijn allerlaatste vragenuurtje af.

Volgende week is het de beurt aan Elio Di Rupo. Leterme leidt het land – op een onderbreking van een klein jaar na, toen Herman Van Rompuy premier was – sinds maart 2008. Hij was echter veel langer eerste minister in lopende zaken dan van een volwaardige regering. Sinds april 2010 staat hij aan het hoofd van de ontslagnemende regering.

De man uit Ieper vertrekt binnenkort naar Parijs, waar hij adjunct-secretaris-generaal van de OESO wordt. De voorbije jaren werd Leterme verschillende keren verguisd, onder meer omdat hij er na een klinkende verkiezingsoverwinning in 2007 niet in slaagde een regering te vormen en omdat zijn regering twee keer struikelde. Toch viel er bij het uitwuiven van de premier geen onvertogen woord over de CD&V’er. Alle Kamerfractieleiders brachten hulde aan Leterme en wensten hem veel succes in zijn toekomstige job. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content