Julie Gayet vraagt 50.000 euro van magazine dat affaire met president Hollande uitbracht

16/01/14 om 19:38 - Bijgewerkt om 19:38

De Franse actrice Julie Gayet eist in een gerechtelijke procedure 50.000 euro schadevergoeding van het tijdschrift Closer dat berichtte over haar verhouding met de Franse president François Hollande.

Julie Gayet vraagt 50.000 euro van magazine dat affaire met president Hollande uitbracht

Het jaar begint slecht voor de Franse president François Hollande. Het boulevardblad Closer zegt dat hij een geheime relatie heeft met de actrice Julie Gayet. Het magazine heeft een hele reeks foto's en verhalen om dit te staven. Hollande is geshockeerd en wil het blad aanklagen. Hij vindt dat zijn recht op privacy als burger is geschonden. © BELGA

De Franse actrice Julie Gayet heeft een klacht ingediend tegen het tijdschrift Closer, voor een inbreuk op haar privacy. Dat meldt het tijdschrift zelf aan het Franse persbureau AFP.

Closer berichtte eind vorige week over de verhouding die Gayet zou hebben met de Franse president François Hollande. De 41-jarige Gayet vraagt een schadevergoeding van 50.000 euro, 4.000 euro voor de procedurekosten en een juridische publicatie op de helft van de cover van het magazine.

De onthullingen van Closer zijn gebaseerd op gestolen foto's, die genomen zijn voor het gebouw in Parijs waar de actrice woont. Dinsdag liet Hollande zijn afkeuring blijken over het tijdschrift, maar hij voegde eraan toe dat hij geen gerechtelijke procedure opstart tegen het weekblad.

Zijn voorganger Nicolas Sarkozy trok tussen 2007 en 2012 wel verschillende keren naar de rechtbank. Closer heeft intussen al laten weten dat het een nieuwe speciale editie voorbereidt, die vrijdagochtend in de rekken zal liggen. In die nieuwe editie zullen "nieuwe foto's en exclusieve informatie" over de zaak te zien zijn.

Valérie Trierweiler, de officiële levensgezellin van Hollande, is sinds vrijdag opgenomen in het ziekenhuis. Over haar gezondheidstoestand is sindsdien nog niets bekendgemaakt. (Belga/EE)

Onze partners