Journaliste Marie Colvin wellicht in Syrië begraven

26/02/12 om 09:19 - Bijgewerkt om 09:19

Volgens haar familie houden de pogingen om haar lichaam nog terug te halen simpelweg te veel risico's in.

Journaliste Marie Colvin wellicht in Syrië begraven

© AFP

De moeder van de woensdag in Homs omgekomen oorlogscorrespondente Marie Colvin liet op CNN verstaan dat haar dochter waarschijnlijk in Syrië begraven zal worden. De pogingen om haar lichaam nog terug te halen houden simpelweg te veel risico's in.

Schoenen
Ondertussen blijkt volgens de Sunday Times dat Colvin gedood werd in een poging om haar schoenen terug te halen alvorens te kunnen vluchten. Samen met enkele collega's had Colvin traditiegetrouw haar schoenen uitgedaan alvorens het gebouw te betreden dat als provisoir perscentrum diende, aldus het blad waarvoor ze werkte.

De journalisten bevonden zich op het gelijkvloers van het gebouw toen de bovenste verdiepingen door raketten geraakt werden, schrijft de Sunday Times in een relaas van de feiten. In eerste instantie raakte niemand gewond, waarop Colvin aan de ingang van het gebouw haar schoenen wilde halen om te vluchten.

Puin
Net toen ze de drempel bereikte, sloeg een nieuwe raket in op de gevel van het gebouw, aldus de krant. De Amerikaanse journaliste raakte meteen bedolven onder het puin, net als de eveneens omgekomen Franse oorlogsfotograaf Remi Ochlik. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners