"Joran bekent moord in hoop op strafvermindering"

08/06/10 om 12:54 - Bijgewerkt om 12:54

De Nederlander Joran van der Sloot heeft de moord op de Peruaanse Stephany Flores bekend.

"Joran bekent moord in hoop op strafvermindering"

© Epa

Dit heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN dinsdagochtend gemeld op basis van een uitgelekt politierapport.

Een hoge Peruaanse regeringsfunctionaris heeft de bekentenis bevestigd, zo meldt een ander televisienetwerk NBC. Volgens de Peruaanse krant La Republica heeft Van der Sloot verklaard dat hij woedend werd toen Flores zonder zijn toestemming aan zijn laptop kwam. Bij de ruzie brak Flores' nek.

Toen Stephany Jorans laptop bekeek, kwam ze erachter dat hij in verband wordt gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005. Bij de ruzie die volgde sloeg Joran Stephany in haar gezicht en brak hij haar nek.

'Zij had het recht niet,' zou Van der Sloot volgens La República tegen de politie hebben gezegd. 'Het meisje heeft zich gemengd in mijn privéleven.'

Joran wilde haar niet om het leven brengen. 'Ik wilde het niet doen,' aldus Van der Sloot. Volgens ingewijden bij de Peruaanse politie huilde Joran bij zijn bekentenis.

'Zijn strategie is om de aanklacht om te zetten in doodslag in plaats van moord,' zegt strafrechtspecialist Mario Amoretti tegen Peruaanse media. 'Daardoor zou hij een straf tussen de zes en twintig jaar krijgen. Bij moord zou het tot 35 jaar zijn. En de straf kan nog verder verminderen door de bekentenis. Dit is wat het gunstigst voor hem uitpakte.'

Stephany werd door een schoonmaker half uitgekleed op de grond van de hotelkamer aangetroffen. Ze bloedde uit haar neus. De Peruaanse zou zijn vermoord met een tennisracket. Uit de autopsie bleek dat ze niet door Joran is verkracht.

Elsevier/Belga

Lees meer over:

Onze partners