Jongste zoon Roger De Clerck betaalt 25 miljoen aan de fiscus

Dominiek De Clerck en zijn echtgenote betalen 25 miljoen euro aan de fiscus. Zo komt een einde aan een strafzaak tegen de jongste zoon van tapijtenmagnaat Roger De Clerck.

Dominiek De Clerck en zijn echtgenote betalen 25 miljoen euro aan de fiscus. Zo komt een einde aan een strafzaak tegen de jongste zoon van tapijtenmagnaat Roger De Clerck.Volgens de advocaat van De Clerck werd het akkoord een tweetal weken geleden ondertekend. De schikking slaat op de fiscale misdrijven die Beaulieutelg De Clerck en zijn echtgenote begaan zouden hebben met hun groep Ter Lembeek International. zo berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Andere misdrijven verjaard

De Clerck zou nu alle fiscale en strafrechtelijke zorgen achter zich kunnen laten. “Het akkoord slaat enkel op de fiscale misdrijven, omdat de andere misdrijven toch verjaard zijn”, aldus advocaat Bart Coopman. Dominiek werd bijvoorbeeld ook nog vervolgd voor valsheid in geschrifte.

Voorstel voor familie

Ook de oudste zoon Jan trof in 1998 al een vergelijk met de fiscus voor een bedrag van 55 miljoen euro. Er zou intussen ook voor de rest van de familie een voorstel op tafel liggen om te schikken voor tientallen miljoenen euro’s, maar die gaan daar voorlopig niet op in. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content