John Galliano naar afkickcentrum

03/03/11 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:59

De controversiële modeontwerper zal zich laten behandelen voor zijn alcoholverslaving in een afkickcentrum in Arizona.

John Galliano naar afkickcentrum

© Reuters

John Galliano, die intussen ontslagen is door het Franse modelabel Dior, zou zich volgens de New York Times door vrienden in de modewereld hebben laten overtuigen zich te laten behandelen in een afkickcentrum. Hoogstwaarschijnlijk zal Galliano inchecken in 'The Meadows', een centrum in Wickenberg, Arizona, waar ook de Britse zanger Elton John en de Italiaanse modeontwerpster Donatella Versace patiënten zijn geweest.

Galliano zal tussen april en juni voor de rechtbank moeten verschijnen voor racistische en antisemitische beledigingen na klachten van drie personen. Zo werd hij vrijdag gearresteerd omdat hij een stel zou hebben lastig gevallen en antisemitische uitspraken zou hebben gedaan. Maandag dook bovendien een video op van de designer waarin hij dronken in een bar Adolf Hitler prijst en een vrouw beledigt. "Ik hou van Hitler. En mensen als jij zouden dood moeten zijn. Jullie moeders, jullie voorvaderen zouden allemaal vergast moeten zijn", zei de Britse ontwerper. Het voorval zou zich een jaar geleden hebben afgespeeld.

Deze voorvallen waren voor het modehuis Dior voldoende om de excentrieke Galliano de laan uit te sturen. "Dit is volledig in tegenspraak met de waarden die Christian Dior altijd heeft verdedigd", aldus het modehuis.

Lees meer over:

Onze partners