Italiaans gerecht vecht vrijspraak Amanda Knox aan

© Reuters

Het openbaar ministerie stapt naar het hof van cassatie in Italië om de vrijspraak van Amanda Knox in de moord op de Britse studente Meredith Kercher aan te vechten.

Het parket in het Italiaanse Perugia trekt naar het hof van Cassatie in Rome om de vrijspraak van de Amerikaanse uitwisselingsstudente Amanda Knox en haar ex-vriend vorig jaar aan te vechten.

Giovanni Galati, procureur van het parket van Perugia, is naar eigen zeggen overtuigd van de schuld van Amanda Knox en Raffaele Sollecito.

Knox werd in 2009 tot 26 jaar cel veroordeeld wegens de moord op de Britse studente Meredith Kercher. Ook haar ex-vriend Raffaele

Sollecito kreeg die straf, maar vorig jaar werden beiden in beroep vrijgesproken.

De verdediging was erin geslaagd hiaten en tegenstrijdigheden in het onderzoek bloot te leggen en de belangrijkste bewijslast te ontkrachten.

De Ivoriaan Rudy Guede blijft de enige in de cel in deze zaak. Hij kreeg 16 jaar wegens medeplichtigheid aan de moord op Meredith.

Precies vandaag raakte bekend dat Amanda Knox een bedrag van 7 cijfers binnenrijft om een boek te schrijven over haar versie van de moord op Meredith Kircher.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content