'Ik wil jouw tampon zijn' en 9 andere gênante situaties

06/03/14 om 19:09 - Bijgewerkt op 07/03/14 om 09:14

Met het uitlekken van geluidsopnames van privégesprekken zijn Nicolas Sarkozy en Carla Bruni niet de eerste slachtoffers die in een gênante situatie terecht komen. Tien bekende politieke figuren of royals die ongewild het nieuws haalden nadat ze werden betrapt in gênante en in sommige gevallen tegelijk hilarische situaties.

'Ik wil jouw tampon zijn' en 9 andere gênante situaties

Prins Charles en Camilla Parker Bowles © AFP

Hoewel de gelekte geluidsopnames van Nicolas Sarkozy (voorlopig) politiek niet belastend zijn, brengen ze de Franse ex-president en zijn vrouw Carla Bruni wel enigszins in verlegenheid. Hieronder een lijstje van 10 bekende politici of royals die ongewild het nieuws haalden nadat ze werden betrapt in gênante en in sommige gevallen hilarische situaties.

Camilla Parker Bowles en prins Charles

Camilla Parker Bowles en prins Charles © AFP

Prins Charles: 'Ik wil jouw tampon zijn'

Camillagate is een woord dat de Britse koninklijke familie wellicht nog altijd doet huiveren. In 1992 lekte een telefoongesprek uit van prins Charles met Camilla Parker Bowles, toen nog zijn minnares en nu zijn echtgenote. Daarin beschreef Charles in niet-alledaagse bewoordingen hoe graag hij Camilla zag: 'Ik wil gereïncarneerd worden als jouw tampon.'

Rob Ford

Rob Ford © Reuters

Rob Ford: doodsbedreigingen onder invloed

De burgemeester van Toronto, Rob Ford, staat bekend als een bijzonder excentrieke politicus. In november vorig jaar haalde hij de wereldpers nadat hij was betrapt op het roken van crack en er videobeelden waren gelekt waarop te zien is hoe hij onder invloed doodsbedreigingen lalt tegen een niet-geïdentificeerd persoon. Deze en andere schandalen weerhouden de 44-jarige Ford er niet van om voor een tweede termijn te gaan. De verkiezingen zijn in oktober.

Ilse Uyttersprot

Ilse Uyttersprot © AFP

Ilse Uyttersprot: de 'torenpoepster' van Aalst

Dichterbij huis had de vorige burgemeester van Aalst, Ilse Uyttersprot (CD&V), een gênante media-ervaring. In 2011 werd ze herkend in een video op het internet waarin ze op een toren in Spanje in het openbaar seks had met haar toenmalige partner. De meerderheid in Aalst bevestigde nadien het vertrouwen in Uyttersprot. Ze heeft intussen de burgemeesterssjerp doorgegeven aan Christoph D'Haese en is nu schepen van onder meer Sport en Cultuur.

Anthony Weiner

Anthony Weiner © Reuters

Anthony Weiner: sexting

Anthony Weiner - what's in a name? - stuurde in 2011 een foto van zijn penis in een onderbroek via Twitter naar een vrouw. Aanvankelijk ontkende hij de verzender van de foto te zijn en zei hij dat zijn account gehackt was, later bekende hij toch dat hij de foto zelf de wereld instuurde. De zaak is sindsdien bekend als Weinergate. Na lang aarzelen trad Weiner uiteindelijk toch af lid van het Huis van Afgevaardigden voor de Democratische Partij.

Yves Leterme

Yves Leterme © Belga

Yves Leterme: Twitterblunders

Yves Leterme en Twitter: dat komt wellicht nooit meer goed. De ex-premier beging de voorbije jaren meer dan één blunder op de microblogdienst door berichten die privé bedoeld zijn per ongeluk voor heel Twitter te plaatsen. Tegenwoordig heet dat 'een Letermeke doen'. Meestal werden de foute tweets snel weer verwijderd, maar met 75.000 volgers is het kwaad natuurlijk snel geschied. De bekendste is wellicht: 'Missch klopt het niet. Maar dat vertel je me zondagav? Werkte je bij Adecco?/Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken'.

Gordon Brown

Gordon Brown © AFP

Gordon Brown: openstaande microfoon

De Britse ex-premier Gordon Brown weet sinds 2010 maar al te goed wat een 'microphone gaffe' is. Nadat hij voor de camera op straat een kiezer had proberen te overtuigen van zijn beleid, vertelde hij achteraf in de auto hoe hij echt over de vrouw dacht. 'Dit was een ramp! Je had die vrouw nooit bij mij mogen laten komen! Wiens idee was dat? Ze is een soort kwezel die beweert dat ze vroeger een trouwe Labour-aanhanger was.' Brown was zich er echter niet van bewust dat zijn microfoon nog aanstond waardoor het hele land hem kon horen.

Prins Laurent

Prins Laurent © Belga

Prins Laurent: veilig rijden zonder gordel

De moeilijke relatie tussen prins Laurent en de media heeft voor een groot deel zijn oorsprong in een reportage van het VTM-programma Royalty eind jaren 1990. In een interview terwijl hij met de auto reed, zei Laurent aan de journalist dat hij veel belang hecht aan veiligheid in het verkeer. Daarop maakte de cameraman een panbeweging naar de snelheidsmeter, die 140 km/u aangaf. Nog pijnlijker was dat Laurent op dat moment geen veiligheidsgordel droeg.

Onno Hoes

Onno Hoes © AFP

Onno Hoes: tongzoenen met een toyboy

In december vorig jaar brak in Nederland een heuse mediarel uit rond de Maastrichtste burgemeester Onno Hoes. Op een uitgelekte foto was te zien hoe de 52-jarige Hoes, al 12 jaar getrouwd met showbizzpresentator Albert Verlinde (52), in een hotelbar aan het tongzoenen was met een 24-jarige 'toyboy'. De affaire-Onnogate bracht de VVD'er politiek aan het wankelen, maar hij kreeg toch de steun van de gemeenteraad om burgemeester te blijven.

Philippe Muyters

Philippe Muyters © Belga

Philippe Muyters: moeilijk rekensommetje

Uitgerekend minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) ging in 2009 in het Vlaams parlement zwaar de mist in met een rekensommetje. 'Ik kan tellen en ik zal blijven tellen. 117 miljoen bestaat uit 72 en 35. Voor wie kan tellen is 35 en 72 117,' zo diende hij toenmalig Open VLD-fractieleider Sven Gatz van antwoord. Helaas: 35 plus 72 is niet 117, maar 107.

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy © Reuters

Nicolas Sarkozy: 'Ik ben rijk geworden door te trouwen'

Frankrijk is dezer dagen in de ban van 'Sarkoleaks'. Geluidsopnames die in het geheim zijn opgenomen door een voormalige adviseur van Nicolas Sarkozy en nu gepubliceerd door enkele media, brengen de Franse ex-president in verlegenheid. Uit fragmenten blijkt immers dat hij zich laagdunkend uitliet over zijn ministers en dat zijn vrouw Carla Bruni kloeg over haar inkomensverlies na haar huwelijk met 'Sarko'. Het stel stapt naar het gerecht en hoopt de publicatie van te tapes te blokkeren op basis van schending van de privacy.

Onze partners