Huwelijk Chelsea Clinton society-event van het jaar

02/08/10 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:10

Chelsea Clinton (30) is zaterdag in het Amerikaanse dorpje Rhinebeck getrouwd met bankier Marc Mezvinsky (32).

Huwelijk Chelsea Clinton society-event van het jaar

© Epa

De trouwerij van de dochter van voormalig president Bill Clinton en huidig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, was zwaar beveiligd.

Het luchtruim boven het dorp was afgesloten en tientallen beveiligers hielden journalisten op afstand.

Stilzwijgen

Dat alles zorgde ervoor dat weinig details bekend werden over de trouwdag van het enige kind van de Clintons. Ook voorafgaand aan de grote dag hulde de familie Clinton zich in stilzwijgen.

"Vandaag hebben we met grote trots en overweldigende emoties de prachtige trouwceremonie van Chelsea en Marc bijgewoond, omgeven door familie en vrienden", verklaarden de Clintons na de ceremonie in een persbericht.

"We hadden niet kunnen vragen om een perfectere dag om het begin van hun leven samen te vieren. We zijn blij dat we Marc in onze familie mogen verwelkomen."

Locatie

Er werd in Amerika al maanden gespeculeerd over de mogelijke locatie van het huwelijk, maar de geliefden wisten de feiten over hun grote dag tot op het laatste moment geheim te houden. De genodigden kregen pas een week voor het huwelijk de exacte locatie te horen. Daarvoor was alleen bekend dat de locatie twee á drie uur rijden van New York ligt.

Clinton (30) en Mezvinsky (32) studeerden samen aan de universiteit van Stanford, maar kregen pas later een relatie. In november 2009 maakten de twee hun verloving bekend via een e-mail. Chelsea en Marc zijn sinds 2005 samen.

Elsevier.nl

Lees meer over:

Onze partners