Hugh Grant luistert verslaggevers af die hem afluisteren

11/04/11 om 16:23 - Bijgewerkt om 16:23

Acteur Hugh Grant past tabloïdjournalistiek voor één keer zelf toe.

Hugh Grant luistert verslaggevers af die hem afluisteren

© Imageglobe

Acteur Hugh Grant past paparazzipraktijken toe op voormalig 'News of the World' reporter Paul McMullan. Het levert hem een prachtverhaal op over afluisterpraktijken en onderlinge relaties bij het Britse mediaconcern News International.

Hugh Grant is voor paparazzi een geliefkoosd onderwerp. Maar onlangs zag hij zijn kans schoon om één van hen, Paul McMullan, lik op stuk te geven door hem zelf vakkundig af te luisteren met een zendertje.

Van acteur tot tabloïdjournalist

Net voor kerst belandde Grant met autopech langs de weg in het Britse Kent. Ex-paparazzi Paul McMullan stopt, neemt foto's van de ontredderde Grant en biedt hem een lift aan. Bij gebrek aan taxi's aanvaardt Grant de lift. Hij leert dat McMullan nu een pub in Dover runt en niet langer meer als verslaggever op pad is. Maar een camera heeft hij nog steeds bij de hand.

McMullan is de klokkenluider die de praktijken over het afluisteren van telefoons bij 'News of the World' aan onder meer 'The Guardian' doorspeelde. Slachtoffer van die onwettige telefoonpraktijken was ook Grant. De ex-verslaggever bevestigt die informatie tijdens de autorit.

McMullan nodigt de acteur uit om hem een keertje in zijn pub op te zoeken. Maanden later besluit Grant dat ook te doen, wanneer hem gevraagd wordt een stukje voor de New Statesman te schrijven. Het wordt een stuk over afluisterpraktijken en tabloïdjournalistiek, door Grant zelf uitgetest bij ex-paparazzi McMullan.

Het volledige verhaal staat in het Britse magazine van vorige week.

(New Statesman)

Onze partners