Hoofdrolspeler trekt zich terug uit Hitler-film

18/06/10 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:02

De acteur die in de huid van Adolf Hitler zou kruipen, kreeg te veel kritiek.

Hoofdrolspeler trekt zich terug uit Hitler-film

De mannelijke hoofdrolspeler voor de geplande Bollywoodfilm over Hitler heeft zich vrijdag teruggetrokken na protest van de Joodse gemeenschap in India en kritiek van verschillende historici.

Bollywoodveteraan Anupam Kher, die de rol van Hitler op zich zou nemen in de prent 'Dear Friend Hitler' zei dat hij de gevoelens van de mensen niet wou kwetsen. "Soms zijn menselijke emoties belangrijker dan film", twitterde hij. "Ik trek me terug uit de Hitler-film".

Hij bedankte de twitteraars ook voor hun gevarieerde reacties op zijn beslissing. "Na 400 films in 26 jaar heb ik het recht om verkeerd te zijn maar gelukkig te blijven. Toen ik tekende voor de rol, had ik niet verwacht dat zoveel mensen ongelukkig zouden zijn", aldus Kher.

De film lokte verontwaardigde reacties uit bij de 6.000 leden van de Joodse gemeenschap in de staat Maharashtra, in het westen van India.

Inaccuraat

De 55-jarige Bollywoodacteur was bovendien ontevreden over de "verkeerde indruk" die de regisseur en de producers over de film wekten in de media. Historici bekritiseerden bovendien de inaccuraatheid van de film, die Hitler wou afbeelden als een "vriend van India". Naar verluidt toont het script een Hitler die bijdroeg tot de Indiase onafhankelijkheid.

Lees meer over:

Onze partners