Hollande minder populair dan Sarkozy op zijn dieptepunt

21/04/13 om 07:25 - Bijgewerkt om 07:25

Slechts één op vier Fransen is tevreden over het werk van president François Hollande. Dat is minder goed dan zijn voorganger Nicolas Sarkozy op diens absolute dieptepunt.

Hollande minder populair dan Sarkozy op zijn dieptepunt

© Reuters

Slechts één op vier Fransen is tevreden over het werk van president François Hollande. Dat blijkt uit een nieuwe peiling die in de krant Le Journal du dimanche verschijnt. Met die score doet de president het minder goed dan zijn voorganger Nicolas Sarkozy op diens absolute dieptepunt.

Hollande verloor in maart nog eens zes procentpunten en geniet nog de steun van 25 procent van de ondervraagden. Twee procent is "zeer tevreden" en 23 procent "eerder tevreden". Daartegenover staan 38 procent "eerder ontevreden" en 36 procent "zeer ontevreden" Fransen.

De president scoort daarmee slechter dan zijn voorganger Nicolas Sarkozy. Diens populariteit bereikte in april 2011 een dieptepunt in de peilingen. Sarko kon destijds nog rekenen op 28 procent voorstanders en "slechts" 70 procent van de ondervraagden toonden zich toen ontevreden over zijn beleid.

Hollande blijkt volgens de krant vooral steun te verliezen bij de sympathisanten van zijn eigen Parti Socialiste. Ook premier Jean-Marc Ayrault maakt overigens een val in de populariteitspoll, die is uitgevoerd tussen 11 en 19 april. (Belga/TE)

Onze partners