Herman De Croo geeft kandidaat-Missen stoomcursus België

01/10/12 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Parlementslid met de langste staat van dienst Herman De Croo had de benijdenswaardige taak om de jongste lading kandidates Miss België rond te leiden in het federale parlement.

Herman De Croo geeft kandidaat-Missen stoomcursus België

© Belga

Daar bovenop kregen de dames van de Open Vld-coryfee ook een stoomcursus België en Belgische politiek. En tweetaligheid of niet, voor de zekerheid gaf hij de les twee keer: een keer in het Nederlands en nadien nog eens in het Frans.

"Miss België moet uiteraard haar land kennen op alle vlakken", klonk het al in de persuitnodiging. De Croo stond dan ook niet enkel stil bij de politiek, maar benadrukte dat ons land als "ritssluiting" van Europa en "kruispunt" van de wereld ook economische heel afhankelijk is van het buitenland. "Acht biljartballen op tien komt bijvoorbeeld uit België", illustreerde hij.

Ook het "Belgische compromis" mocht uiteraard niet ontbreken, vond De Croo. "In België lossen we de problemen op met heel veel speeksel en inkt, maar zonder dat er ook maar een druppel bloed vloeit", klonk het nog.

Al leerde een korte steekproef achteraf dat het met de vele camera's soms toch moeilijk was om bij de les te blijven. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners