Live Herlees: Ronnie Leten Trends Manager van het Jaar 2013

08/01/14 om 17:00 - Bijgewerkt om 19:20

Ronnie Leten van Atlas Copco is de Trends Manager van het Jaar 2013. Volg het LIVE.

 • Simon Demeulemeester

  Volgend jaar 30ste editie Trends Manager van het Jaar

  De 29ste editie van Trends Manager van het Jaar gaat met het galadiner haar tweede deel in. Volgens jaar vieren we een speciale editie: de 30ste.

  Fijne avond nog, bedankt dat u bij ons volgde!

 • Simon Demeulemeester

  Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes: 'Prestaties Leten zullen tand des tijds doorstaan'

  Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes toont zich een tevreden man met de 29ste Manager van het Jaar:

  'We zijn dubbel tevreden met de keuze voor Ronnie Leten. Ten eerste is Ronnie Leten uiteraard een uitstekend manager, met een bewezen track-record. Hij leidt sinds 2009 het gerenommeerde en beursgenoteerde industrieel concern Atlas Copco. Het Zweedse bedrijf kende sinds het aantreden van Leten een opmerkelijke groei. We hebben er daarom ook al vertrouwen in dat de managementcapaciteiten van Leten de tand des tijd zullen doorstaan.

  Ook voor de jury is het duurzame karakter van de Manager van het Jaar een selectiecriterium van doorslaggevend belang.'

  'Ten tweede willen we met de keuze van Ronnie Leten ook het enorme belang van de industrie voor de Belgische economie onderstrepen. Een exportgerichte economie als de onze leeft van een competitieve industrie, maar aan dit front verliezen we de laatste jaren teveel van onze pluimen. Ronnie Levert levert met Atlas Copco belangrijke inspanningen om innovatieve industriële activiteiten te verankeren in de Vlaamse klei.'

 • Simon Demeulemeester

  Johnny Thijs krijgt handen op elkaar

  Premier Elio Di Rupo moet het even nauwtjes gekregen hebben. Johnny Thijs, de net opgestapte CEO van Bpost, kwam aan het woord in het filmpje dat de 10 genomineerden nog eens overliep. Hij zei daarin dat vertrouwen noodzakelijk is voor een langdurige relatie. De ondernemers in de zaal reageren met een lachsalvo en applaus.

  Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes maakt het compleet door de envelop met de winnaar te overhandigen met de kwinkslag: 'Premier, ik heb post voor u'.

 • Simon Demeulemeester

  Franstalige Manager van het Jaar 2013: Marc du Bois van Spadel

  Franstalige Manager van het Jaar 2013 is Marc du Bois van Spadel.

 • Simon Demeulemeester

  Trends Manager van het Jaar 2013: Ronnie Leten van Atlas Copco

  De Trends Manager van het Jaar 2013 is Ronnie Leten van Atlas Copco. Aan Franstalige zijde werd verkozen.

 • Simon Demeulemeester

  15.000 mensen in Vlaanderen stemden op Manager van het Jaar

  In Vlaanderen hebben zo'n 15.000 mensen hun stem uitgebracht voor hun Manager van het Jaar.

 • Simon Demeulemeester

  Lees de volledige speech van Guy Wollaert

  Lees hier de volledige speech van Guy Wollaert:

  'Wanneer wij eindeloze groei willen bereiken, dan moeten we verder kijken dan de huidige definitie van duurzaamheid'

 • Simon Demeulemeester

  Guy Wollaert bepleit samenwerking 'Gouden Driehoek': zakenwereld, burger en overheid

  'De Gouden Driehoek: de samenwerking tussen de zakenwereld, de burgermaatschappij en de overheid. Het potentieel van dit type samenwerking is voor elke betrokken partij bijzonder aantrekkelijk.

  Een goed voorbeeld hiervan vinden we in onze eigen provincie Limburg die zich ertoe heeft verbonden in 2020 klimaatneutraal te zijn. De provinciale en lokale overheden werken samen met het bedrijfsleven, vakbonden, universiteiten en de brede burgermaatschappij om werk te maken van innovatieve manieren om dat doel te bereiken, inclusief nieuwe manieren om bijvoorbeeld duurzame gebouwen op te trekken en het openbaar vervoer uit te breiden.'

 • Simon Demeulemeester

  'Coca-Cola wil tegen 2020 evenveel water teruggeven als we gebruiken'

  'Bij Coca-Cola hebben wij ons er toe verbonden om in 2020 wereldwijd 'waterpositief' te zijn. Water is een gesloten-lussysteem. In principe moet wat wij halen uit de natuurlijke watervoorraad gelijk zijn aan wat wij eraan teruggeven. Wij hebben daarbij al heel wat vooruitgang geboekt, bijvoorbeeld in India, waar wij meer dan 120% kunnen teruggeven van wat wij aan water verbruiken.'

 • Simon Demeulemeester

  Wollaert pleit voor andere definitie van groei

  'Wij moeten onze definitie van groei verruimen. Analisten op Wall Street en onze Raden van Bestuur zullen altijd kijken naar de economische cijfers. Zij zullen altijd verwachten dat het volgende kwartaal en het volgende boekjaar beter zijn dan de vorige.

  Natuurlijk is dat belangrijk. Op die manier houden wij onze bedrijven rendabel, kunnen wij nieuw kapitaal aantrekken, en kunnen wij investeren in O&O en nieuwe bedrijfstoepassingen waarmee wij die problemen kunnen helpen oplossen.

  Toch moeten wij tegelijk onze definitie van groei afstemmen op een slimmere, driedimensionale aanpak, die niet alleen moet leiden tot zakelijk succes, maar ook focust op innovatie voor maatschappelijke vooruitgang en milieugerelateerde duurzaamheid.'

 • Simon Demeulemeester

  'Groei niet blijven definiëren op basis van meer consumptie en productie'

  'Naar de toekomst gericht is het zeer duidelijk: indien wij groei uitsluitend blijven definiëren op basis van meer consumptie en meer productie, dan leven wij vóór we het beseffen zelf in onze eigen versie van de Sahara. En dat is dan helemaal onze eigen schuld.'

 • Simon Demeulemeester

  'De groei waartoe wij in staat zijn, is niet langer lineair maar exponentieel'

  Guy Wollaert over vooruitgang:

  'Wie van u heeft deze ochtend de krant gelezen? In één week krijgt een lezer van de New York Times meer informatie dan de gemiddelde 17e-eeuwse burger in zijn hele leven.

  En dan noem ik slechts één bron van informatie. Wanneer we alle informatiebronnen bij elkaar optellen kunnen wij zelf nauwelijks bevatten wat wij creëren. Sinds het ontstaan van de mensheid tot 2010 hebben wij met zijn allen 5 hexabyte aan digitale informatie gecreëerd. Dat is 5 miljard gigabyte. Vandaag alleen al hebben wij in de afgelopen 10 minuten diezelfde hoeveelheid informatie geproduceerd.

  De groei waartoe wij in staat zijn, is niet langer lineair maar exponentieel.'

 • Simon Demeulemeester

  Guy Wollaert hangt speech op aan evenwicht

  'Ik ben op mijn 22e naar de Sahara gereden om daar een kleine moslimgemeenschap te bestuderen.'

  Guy Wollaert begint met een intrigerende persoonlijke anekdote aan zijn speech, die is opgehangen aan evenwicht.

  Lees straks de volledige speech van Guy Wollaert op Trends.be.

 • Simon Demeulemeester

  Guy Wollaert (Coca-Cola) geeft keynote speech

  Véronique Goossens kondigt Guy Wollaert aan als de man wiens missie het is om van Coca-Cola een bedrijf te maken dat goed is voor u.

 • Simon Demeulemeester

  Di Rupo: 'Mijn regering staat aan uw zijde'

  De premier verzekert de ondernemers in de zaal nog dat hij en zijn regering aan hun zijde staan:

 • Simon Demeulemeester

  Di Rupo: 'Elke dag Belgische succesverhalen in krant'

  De premier sluit af door de ondernemers op te roepen om, samen, de kansen met beide handen te grijpen. Hij roemt de Belgische succersverhalen, die 'alle dagen in de kranten te lezen' zijn.

 • Simon Demeulemeester

  Di Rupo: 'Was wachten op socialist om loonkloof aan te pakken'

  Deze regering is de eerste die de loonkloof met de buurlanden zo fors heeft aangepakt, maakt de premier zich sterk. 'Het spijt me om het zo te moeten stellen: maar het was wachten op een socialist als premier op dergelijke maatregelen'

 • Simon Demeulemeester

  'We zitten erg ver van het clichébeeld dat sommigen van deze regering ophangen'

  'We zitten erg ver van het clichébeeld dat sommigen van deze regering ophangen' De premier gaat niet akkoord met zij die beweren dat zijn regering vooral lasten heeft verhoogd als maatregelen om de crisis te bezweren.

 • Simon Demeulemeester

  'België gaat ondanks de crisis vooruit, onder meer dankzij jullie'

  Di Rupo ziet België relatief sterk de crisis doorkomen. 'Dat is mede dankzij jullie bedrijven, jullie blijvende inzet en jullie vaste geloof in vooruitgang. Maar ook dankzij de keuze van de regering om onze budgettaire geloofwaardigheid te herstellen en in te zetten op relance.'

 • Simon Demeulemeester

  Di Rupo: 'Jullie zijn niet immuun voor de crisis, wij zijn dat ook niet'

  Di Rupo blikt terug op de eerste keer dat hij als premier sprak bij Trends Manager van het Jaar. 'Twee jaar geleden stonden we op een kruispunt. Vandaag kan ik stellen dat we de goede weg gekozen hebben. We hebben maatregelen genomen om onze economie te stabiliseren.

  Echter: jullie zijn niet immuun voor de crisis, wij zijn dat ook niet.'

Onze partners