Grote opkomst voor begrafenisplechtigheid Eddy Wally

13/02/16 om 11:03 - Bijgewerkt om 13:31

Zowat drieduizend mensen hebben zaterdag in Zelzate afscheid genomen van Eddy Wally. In de kerk, die voorbehouden was voor genodigden, woonden vele honderden mensen de afscheidsviering bij. Ook op de Grote Markt volgden honderden mensen ondanks de koude via grote schermen de viering.

Grote opkomst voor begrafenisplechtigheid Eddy Wally

© Belga

De toegang tot de kerk was voorbehouden voor genodigden, maar op de Grote Markt waren grote schermen geplaatst opdat ook het publiek de viering kan volgen. Binnen in de kerk was plaats voor zowat 450 mensen. Voor de gelegenheid werden nog eens 100 extra stoelen aangebracht. Buiten de kerk is plaats voor 3.000 à 4.000 mensen. Een aantal hevige fans trotseerde zaterdagochtend al enkele uren de koude om een goede staanplaats buiten te bemachtigen.

De viering werd muzikaal opgeluisterd door het koor van Zelzate, door Bart Herman met een ode aan Eddy Wally en door Christoff, die een eigen versie van het Onze Vader bracht. Aan het einde van de viering, toen de kist buitengedragen werd, weerklonk door de luidsprekers het nummer "My Way", gezongen door Eddy Wally zelf.

Daarna volgden nog het nummer "You'll never walk alone" en een medley van nummers van Eddy Wally, waaronder "Als marktkramer ben ik geboren", "Chérie" en "Ik spring uit 'n vliegmachien". Omstreeks 13 uur vertrok de begrafenisstoet naar de begraafplaats van Zelzate, waar Eddy Wally begraven wordt bij zijn echtgenote. (Belga/NSK)

Onze partners