Gorbatsjov ten onrechte dood verklaard

17/12/13 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:59

Even leek het erop dat de wereld in 2013 niet enkel van icoon Nelson Mandela zou moeten afscheid nemen, maar ook van de laatste leider van de Sovjetunie, Michail Gorbatsjov. Dat blijkt echter een flauwe Twittergrap.

Gorbatsjov ten onrechte dood verklaard

© Reuters

Michail Gorbatsjov mag dan niet zo'n icoon zijn als Nelson Mandela, zijn dood zou ontegensprekelijk wereldnieuws geweest zijn. De man was met zijn politiek van Glasnost en Perestrojka (Openheid en Hervorming) - ongewild - de doodgraver van de Communistische Partij van de Sovjetunie en dus ook van die Sovjetunie, waarvan hij de laatste president was. Daarmee speelde hij een grote rol in het beëindigen van de Koude Oorlog.

Een Twitter-account toegeschreven aan de nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frak-Walter Steinmeier verklaarde de man 'met wie zaken te doen ' viel, dixit Margaret Thatcher, dood. Nog voor het bericht al te groot nieuws werd, drukten snelle Twitteraars het gerucht al de kop is.

De flauwe plezante Twitteraar verklaarde ook al Bob Dylan dood. Tenzij u er een dîner de cons van wil maken, weet u daarmee meteen welke eenzame u niét moet uitnodigen aan de feestdis dit jaar.

Onze partners