Gilbert Bodart staat terecht voor overval Grotten van Han

© Belga

Omwille van financiële problemen was de gewezen doelman van Standard Luik betrokken bij de organisatie van de gewapende overval op de kantoren van de Grotten van Han in 2008.

Gilbert Bodart, de gewezen doelman van Standard Luik en huidige trainer van Tilleur, is voor de eerste keer verschenen voor de correctionele rechtbank van Luik voor de gewapende overval op de kantoren van de Grotten van Han in 2008. Naast Gilbert Bodart staan nog zestien beklaagden terecht.

Bodart werd opgepakt voor betrokkenheid bij de overval in het voorjaar van 2008. De schade werd becijferd op meer dan 52.000 euro. Bodart was kort voordien aangeworven bij de toeristische attractie als sales director.

Tijdens zijn ondervraging drukte de 49-jarige Bodart zijn spijt uit over de overval. “De mensen die mij aanwierven, waren geweldig”, klonk het. “Het is de grootste stommiteit die ik heb begaan. Ik was goed in de job maar had ook een koord rond mijn nek.”

Twijfelachtige investeringen
Naast de overval moet Bodart zich verantwoorden voor andere feiten gelinkt aan financiële problemen. Het dossier gewaagt van een onfrisse band met een man uit La Louvière, die hem tegen commissie een lening van 60.000 euro toekende bij een bank (beheerd door een verantwoordelijke bij de voetbalclub van Wevelgem, nvdr).

Voorts wordt melding gemaakt van twijfelachtige investeringen in een onderneming in Roemenië en druk uitgeoefend op een man die een beloofde som geld niet had vergoed. Bodart wordt ook verdacht van valsmunterij, maar hij ontkent dat. Om de feiten te verantwoorden wees hij onder meer op zijn naïviteit.

Carrière slecht beheerd
Bodart zei dat zijn carrière slecht beheerd werd door een bankier en een entourage die hem meerdere tientallen miljoenen euro hebben afgetroggeld. Onlangs werkte hij als kelner in Hoei voor 1.500 euro per maand. Ook is hij aan de slag als trainer bij de Luikse eersteprovincialer Tilleur. Hij wil nog een jaar in België blijven en dan naar het buitenland vertrekken: “zo ver mogelijk, om geld te
verdienen en terug te betalen wat ik moet”.

Voorts zei hij dat hij geen gokschulden heeft. Hij zei dat hij begon te gokken op zijn 36ste, maar dat hij speelde met geld dat hij ook effectief had. Hij onthulde dat hij nog steeds pokertoernooien bezoekt in casino’s en dat hij er speelt met bescheiden bedragen van 30 euro. “Omdat ik nood heb aan de adrenaline”, verklaarde hij.
Gokchinees

Gilbert Bodart was succesvol doelman, onder meer bij Standard Luik, en ging na zijn spelerscarrière aan de slag als trainer bij onder meer KV Oostende en La Louvière. Hij kwam in opspraak toen zijn naam viel in het omkoopschandaal rond de ‘gokchinees’ Zeyhun Ye.

De volgende zitting vindt plaats op 16 april. In totaal worden minstens drie zittingen voorzien. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content