Gekibbel tussen seksuologes

02/12/11 om 13:29 - Bijgewerkt om 13:29

De bekende relatietherapeute Rika Ponnet heeft een klacht ingediend wegens plagiaat tegen seksuologe Mieke Mievis, ook een bekend tv-gezicht.

Gekibbel tussen seksuologes

In minstens zes van haar columns heeft Mievis het relatieadvies van concurrente Ponnet bijna letterlijk overgepend. Dat schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.

Toen Rika Ponnet onlangs per toeval een column van Mievis onder ogen kreeg in de relatierubriek van Nina, de bijlage van Het Laatste Nieuws, viel haar mond open van verbazing. De brief die zogezegd door een lezer van het tijdschrift aan Mievis was verstuurd, kwam haar bekend voor. In haar archieven ontdekte ze dat dit de bijna letterlijke aanhef was van één van haar eigen columns die ze een jaar eerder in Het Nieuwsblad Magazine had gepubliceerd.

Rika Ponnet diende bij de Raad voor Journalistiek een klacht in tegen Mievis. Een uitspraak van de Raad wordt verwacht in december.

Beide seksuologes hebben een advocaat in de arm genomen én er wordt gesproken over schadevergoedingen. Mievis, onder andere bekend van De Laatste Show (VRT), was niet bereikbaar voor commentaar. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners