Frans blad Closer doet nieuwe onthullingen over Valérie Trierweiler

23/01/14 om 15:35 - Bijgewerkt om 16:07

Valérie Trierweiler is bereid om de affaire van de Franse president Hollande door de vingers te zien en aan zijn zijde te blijven staan. Dat schrijft het Franse roddelmagazine Closer, dat speciaal een dag eerder verscheen om het nieuws te melden.

Frans blad Closer doet nieuwe onthullingen over Valérie Trierweiler

Valérie Trierweiler en François Hollande © REUTERS

Valérie Trierweiler is nog niet klaar om haar status als first lady vaarwel zeggen. Ze kan haar man, met wie ze al acht jaar het bed deelt, dan ook vergeven om zijn affaire met de Franse actrice Julie Gayet en plant hem op 11 februari te vergezellen op zijn reis naar Washington. Met dat nieuws kwam het Franse sensatieblad Closer vandaag 24 uur eerder op de markt dan normaal.

Dat de president zelf happig is op een verzoening blijft echter twijfelachtig. De Britse krant The Telegraph meldde in het begin van deze week nog dat Hollande momenteel regelingen treft om officieel een punt te zetten achter zijn relatie. Of dat klopt, moet blijken uit de persconferentie die de president op 11 februari over zijn liefdesperikelen zal geven.

Ondertussen krijgt Trierweiler steun van lotgenote Bernadette Chirac. De voormalige first betuigde haar medeleven in een radioprogramma. "Ik deel in haar verdriet, want ik kan me inbeelden dat ze erg ongelukkig is", aldus de 80-jarige Chirac, die ook ooit bedrogen werd door haar echtgenoot. "Ik denk aan haar en geloof dat alles zeker snel weer in de plooi zal vallen." (LR)

Onze partners