Fiscus onderzoekt fortuinen Eddy Wally

19/03/14 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:05

De fiscus is een onderzoek gestart naar de belastingaangiften van Eddy Wally nadat zijn manager in een televisieprogramma uitspraken over cash geld deed.

Fiscus onderzoekt fortuinen Eddy Wally

Eddy Wally © BELGA

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is een vooronderzoek gestart naar de 81-jarige Eddy Wally, geboren Eduard Van De Walle. Aanleiding zijn de uitspraken van zijn manager Hugo Colpaert in het VIER-programma "Kroost". De fiscus wil weten of het geld, dat Eddy Wally het liefst "cash in envelopjes" ontving, zwart geld was. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Colpaert beschreef in het programma hoe belangrijk geld was voor Eddy Wally. "De echte Eddy is de man die aan de keukentafel briefjes van 50 euro zat te tellen, en van 100 euro en van 500 euro. En die zei: 'Het is goed geweest vandaag, wat doen we morgen'", aldus de manager.

Eddy Wally verdiende zo gemiddeld 700.000 euro per jaar, volgens zijn manager. De BBI gaat, op basis van de uitspraken in het programma, een vooronderzoek starten. De fiscus wil nagaan of de gages voor de optredens altijd netjes op papier stonden. En of zijn cash opbrengst geen (gedeeltelijk) zwart geld betrof.

Ook wil de BBI weten wat er intussen met de vergaarde inkomsten is gebeurd. Onder meer Wally's belastingaangiften worden momenteel grondig onderzocht. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners