First lady Guatemala scheidt voor gooi naar presidentschap

22/03/11 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

De Guatemalteekse president Alvaro Colom en zijn echtgenote Sandra Torres hebben een aanvraag tot echtscheiding ingediend. Torres hoopt zo een gooi te kunnen doen naar het presidentschap.

First lady Guatemala scheidt voor gooi naar presidentschap

© Luis Soto/EPA

De Guatemalteekse president Alvaro Colom en zijn echtgenote Sandra Torres hebben een aanvraag tot echtscheiding ingediend. De first lady hoopt zo een gooi te kunnen doen naar het presidentschap. Torres kondigde eerder deze maand aan dat ze de kandidaat van de regerende partij voor de presidentsverkiezingen van september wordt. Tegenstanders wezen er echter op dat het volgens de grondwet van Guatemala verboden is voor familieleden van de president om zich kandidaat te stellen om hem op te volgen.

Een woordvoerder van het hooggerechtshof heeft nu bevestigd dat op 11 maart een aanvraag tot echtscheiding met wederzijdse toestemming werd ingediend, melden internationale media.

Presidentskandidaat Otto Perez Molina van de belangrijkste oppositiepartij heeft het presidentskoppel al beschuldigd van poging tot fraude.

Onze partners