Ex-mediamagnaat Conrad Black op borg vrij

22/07/10 om 10:32 - Bijgewerkt om 10:32

De Canadees-Britse voormalige mediamagnaat Conrad Black is op borgtocht vrijgelaten uit een gevangenis in de Amerikaanse staat Florida, in afwachting van het resultaat van het beroep tegen zijn veroordeling.

Ex-mediamagnaat Conrad Black op borg vrij

© EPA

Conrad Black, die indertijd afzag van de Canadese nationaliteit om in het Britse House of Lords te zetelen, werd in 2007 veroordeeld tot 6,5 jaar cel en een boete van 125.000 dollar veroordeeld wegens financiële fraude.

Volgens de bepalingen van zijn borgtocht mag Black de Verenigde Staten niet verlaten.

Citizen Kane Black stond ooit aan het hoofd van Hollinger International, het derde grootste persbedrijf ter wereld. Hij werd vergeleken met Citizen Kane, het hoofdpersonage annex mediatycoon uit de gelijknamige film van Orson Welles.

In juli 2007 achtte een jury in Chicago hem schuldig aan de verduistering van miljoenen dollar tijdens de verkoop van activa van Hollinger aan een Canadese persgroep in 2000.

Hij zou daarbij onder een hoedje hebben gespeeld met drie vennoten. Black zou ook documenten hebben laten verdwijnen.

UitspraakVorige maand oordeelde het Hooggerechtshof dat Black geen volledig evenwichtig proces had gekregen, omdat er al te zeer een beroep was gedaan op de notie "morele verplichtingen".

Na zijn vrijlating uit de gevangenis in Coleman, Florida werd Black naar zijn woning in Palm Beach gebracht.

Lees meer over:

Onze partners