Emotioneel eerbetoon aan 16-jarig slachtoffer van aanslag Beiroet (video)

29/12/13 om 15:10 - Bijgewerkt om 16:43

Een van de slachtoffers van de bomaanslag van vrijdag in de Libanese hoofdstad Beiroet is de 16-jarige Mohammad al-Chaar. Enkele minuten vóór de explosie maakte de tiener voor de auto waarin de bom verstopt zat een foto van hemzelf en drie vrienden, die nu viraal gaat op het internet.

Emotioneel eerbetoon aan 16-jarig slachtoffer van aanslag Beiroet (video)

Mohammad al-Chaar (tweede van links) met zijn drie vrienden © GF

Op een van de eerste foto's van de plaats waar de aanslag gebeurde, is te zien hoe iemand met een rode trui gewond op de grond ligt met bloed aan het hoofd. Omstaanders snellen ter hulp.

Emotioneel eerbetoon aan 16-jarig slachtoffer van aanslag Beiroet (video)

© Reuters

Intussen is bekend geraakt dat het om de 16-jarige Mohammad al-Chaar gaat. De jongen had luttele minuten voor de explosie samen met drie vrienden nog een 'selfie' gemaakt (zie boven artikel) en op internet gezet. Chaar bezweek zaterdagochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De foto gaat momenteel viraal op Twitter en Facebook. Op de achtergrond is de gouden jeep te zien die even later ontplofte. De jongen wordt zo hét symbool van de aanslag in Beiroet. Naast Chaar vielen nog zes doden, onder wie oud-minister Mohammed Chatah, een politicus van de oppositie in Libanon en het doelwit van de aanslag.

Een vriend van de tiener heeft een emotioneel eerbetoon gemaakt op de muziek van het nummer Fix You van Coldplay. Opmerkelijk is ook de bijgevoegde disclaimer onder de YouTube-video: 'Zonder kwade bedoelingen ten opzichte van een religieuze partij'.

Lees meer over:

Onze partners