Dour-organisator Carlo Di Antonio wordt Waals minister

15/12/11 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:34

Di Antonio (CDH) volgt zijn partijgenoot Benoît Lutgen op.

Carlo Di Antonio (CDH), de burgemeester van Dour en Waals volksvertegenwoordiger, volgt zijn partijgenoot Benoît Lutgen in de Waalse regering.

Di Antonio, ook bekend als organisator van het festival Dour, neemt Lutgens bevoegdheden Openbare Werken, Landbouw, Platteland, Natuur, Bos en Erfgoed over. Hij legt donderdagavond de eed af.

Voorzitter

Lutgen volgde na de zomer Joëlle Milquet op als CDH-voorzitter. Het was bekend dat hij uit de Waalse regering zou stappen, alleen sleepte de opvolging aan omwille van de lange federale regeringsonderhandelingen waarbij hij mee aan tafel zat.

Zijn opvolger kreeg tijdens de officiële bekendmaking in Namen lovende woorden van Lutgen, die de kwaliteiten en het politieke parcours van Di Antonio prees.

De festivalorganisator gaf aan dat hij een "familiale en duurzame" landbouw maar ook de landbouwers zelf steunt. Hij onderstreepte dat landbouw een echte uitdaging is voor Wallonië, maar ook voor zijn eigen provincie, Henegouwen.

Voorts zal Di Antonio "iedereen die in landelijk gebied leeft, verdedigen" (zo'n 40 procent van de Waalse bevolking). Wat Openbare Werken betreft, blijft de "veiligheid van de mensen" de kernprioriteit. (Belga/KVDA)

Onze partners