Doodsbedreigingen voor Australische dj's achter telefoongrap

14/12/12 om 06:27 - Bijgewerkt om 06:27

De presentatoren van de Australische radiozender achter de telefoongrap die uitmondde in de zelfmoord van een verpleegster, hebben doodsbedreigingen ontvangen.

Doodsbedreigingen voor Australische dj's achter telefoongrap

© Reuters

De politie opende een onderzoek nadat Michael Christian, één van de presentatoren, een brief ontving waarin hij werd gewaarschuwd dat er "kogels met zijn naam op" bestaan.

"De politie voert het onderzoek naar bedreigingen tegen twee presentatoren van de radiozender uit Sydney", zei de politie van de staat New South Wales. Ze "heeft een brief met verschillende dreigementen" en "probeert de oorsprong te achterhalen".

Lijfwacht

Volgens ABC hebben personeelsleden van Southern Cross Austereo, de eigenaar van 2Day FM, de voorbije week eveneens doodsbedreigingen ontvangen. De groep was vrijdagmorgen niet bereikbaar. Volgens de Daily Telegraph, een Australische krant, werd een tiental werknemers voorlopig in een hotel ondergebracht en verplaatsen verschillende directieleden zich met een lijfwacht.

Sinds de dood van de verpleegster bekendraakte, hebben Michael Christian en zijn collega Mel Greig niet opnieuw hun opwachting gemaakt achter de microfoon. Ze werden ook niet meer in het openbaar gespot, met zijn uitzondering van een tv-gesprek maandag, waarin ze met betraande ogen hun spijt betuigden. (Belga/TE)

Onze partners