Designhoofd Apple tot ridder geslagen

31/12/11 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:03

Jonathan Ive, hoofd van design bij elektronicabedrijf Apple, mag zich vanaf nu Sir Jonathan noemen.

Designhoofd Apple tot ridder geslagen

© reuters

Jonathan Ive, hoofd van design bij elektronicabedrijf Apple, mag zich vanaf nu Sir Jonathan noemen. In de erelijst van het nieuwe jaar werd Ive opgenomen als Knight Commander of the British Empire (KBE). Hij begon in 1992 voor Apple te werken en wordt vandaag gezien als het brein achter veel van Apple's producten.

Al van jongs af aan was Ive gepassioneerd door tekenen en dingen ontwerpen. Toen hij afstudeerde, richtte hij met drie andere vrienden het ontwerpbureau Tangerine op. Een van hun vele cliënten was het elektronicabedrijf Apple. Daar waren ze zo onder de indruk van Ive's capaciteiten dat ze hem een vast contract onder de neus schoven.

Spirituele partnerSteve Jobs beschreef Ive in zijn biografie als zijn "spirituele partner". Nochtans was ook te lezen dat Ive "gekwetst was" doordat Jobs met de eer ging lopen van innovaties afkomstig van het designteam.

Ive's oog voor design gecombineerd met het legendarische detailgevoel van Jobs maakten van Apple het grootste en meest invloedrijke technologiebedrijf op aarde. (VF)

Lees meer over:

Onze partners