'Dame Edna' gaat met pensioen

18/03/12 om 10:02 - Bijgewerkt om 10:02

De Australische komiek Barry Humphries, vooral bekend van zijn typetje Dame Edna, gaat na zijn nieuwe show met pensioen.

'Dame Edna' gaat met pensioen

© AFP

"Edna zal nog wel opduiken op televisie, maar niet meer in een live show", vertelde de acteur aan de Sunday Telegraph.

'Ik voel me oud'

Barry werd wereldwijd bekend als Dame Edna, maar samen met Edna stoppen ook de dronken ex-diplomaat Sir Les Patterson en het typetje Sandy Stone er definitief mee. "Kijk, het feit is dat ik me een beetje oud begin te vielen", verklaart de 78-jarige entertainer zijn beslissing.

Humphries kwam op de proppen met Dame Edna nadat hij was gestopt met een kunstcursus aan de universiteit in 1955. Hij omschreef zichzelf ooit als "misschien de langstlopende theatershow ter wereld".

De komiek, die in Londen woont, vertelt aan de krant dat hij zich voor zijn beslissing liet inspireren door de herinnering aan een show waar zijn ouders hem vroeger mee naartoe hadden genomen. De commentaar nadien over de artiest luidde dat "je hem had moeten zien toen hij nog grappig was".

"Ik wil niet dat dat over mij gezegd wordt en ik weet dat ik niet eeuwig verder kan doen", aldus Humphries.

Plannen heeft hij wel nog genoeg. Zo wil de acteur nog een boek schrijve en meer schilderen, en zijn er nog vele plaatsen die hij wil bezoeken. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners