Crocodile Dundee "gevangen" in Australië

26/08/10 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Crocodile Dundee-acteur Paul Hogan moet de Australische belastingsdienst nog 15 miljoen Australische dollar en mag het land niet verlaten.

Crocodile Dundee "gevangen" in Australië

Paul Hogan, de acteur die in 1986 gestalte gaf aan Crocodile Dundee in de gelijknamige film, heeft van de Australische belastingsdienst het verbod gekregen om Australië te verlaten tot hij zijn achterstallige belastingen heeft betaald.

De 70-jarige acteur die ondertussen in de Verenigde Staten woont met zijn echtgenote en zoon, was op bezoek in Australië voor de begrafenis van zijn moeder. Hogan wordt er van verdacht 37 miljoen Australische dollar (24,3 miljoen euro) belastingen te hebben ontdoken.

Wegens het opzetten van complexe fiscale constructies in Chili en de Nederlandse Antillen wil de belastingdienst Hogan niet laten vertrekken vooraleer hij zijn belastingschuld heeft ingelost.

De krant The Herald Sun schat dat de fiscus minstens 15 miljoen Australische dollar van Hogan vordert.

"Kom en pak me"

Volgens Andrew Robinson, de advocaat van Hogan, is zijn cliënt "ontstemd" door de beslissing omdat er geen fiscale aanklachten tegen Paul Hogan zijn ingediend. "Hij is erg verbaasd en zeer ontgoocheld dat de regering hem als vluchtgevaarlijk kan behandelen. Paul blijft elke inbreuk ontkennen", aldus Robinson in de krant.

"Crocodile Dundee" bracht destijds 350 miljoen VS-dollar (259 miljoen euro) op en blijft de meest succesvolle Australische film. Drie jaar geleden verkocht Hogan zijn Australische eigendommen en verhuisde definitief naar Santa Barbara (Californië) waar hij woont met Linda Kozlowski, zijn Amerikaanse echtgenote en co-ster uit "Crocodile Dundee".

"Kom en pak me, jullie miserabele smeerlappen", zei Hogan vorig jaar toen de Australische belastingsdienst de hulp van de Amerikaanse belastingdienst inriep om zijn VS-bankrekeningen na te pluizen.

Lees meer over:

Onze partners