Chileense mijnwerkers op pelgrimstocht in Jeruzalem

25/02/11 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

De Chileense mijnwerkers die vorig jaar 69 dagen vastzaten in een ingestorte mijn treden in de voetsporen van Christus.

Chileense mijnwerkers op pelgrimstocht in Jeruzalem

© Epa

Sinds deze week zijn 24 van de 33 Chileense kompels in Tel Aviv voor een achtdaags bezoek als gasten van de Israëlische minister van Toerisme. De mijnwerkers vinden de reis een zegen.

"We kregen heel wat uitnodigingen, maar deze beschouwen we echt als een zegen van God om naar de plaats te mogen komen van God, tot wie we gebeden hebben toen we nog in de mijn zaten, en de plaats waar de Zoon van God gekomen is om zijn volk te redden", zegt mijnwerker Jose Henriquez.

De mijnwerkers bezochten onder meer al de Kruisweg, de Heilige Grafkerk en de Hof van Gethsémané in Jeruzalem. Daarnaast staan de Geboortekerk in Bethlehem, het meer van Galilea in Nazareth en het Jad Wasjem Holocaustmuseum op het programma.

Volgens Israëlische media kost het bezoek van de Chilenen de Israëlische belastingbetaler zo'n 700.000 dollar.

Mickey Mouse

Sinds hun redding hebben de mijnwerkers, die sindsdien het leven van internationale sterren leiden, al een bezoek gebracht aan Hollywood en Beverly Hills, ontmoetten ze Mickey Mouse in Disney World en woonden ze in Engeland een match van de Premier League bij tussen Manchester United en Arsenal.

Lees meer over:

Onze partners