Cheetah verwondt president van Botswana

29/04/13 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:34

De president van Botswana, Ian Khama (60), is door een cheetah in het gezicht gekrabd en heeft twee hechtingen gekregen.

Cheetah verwondt president van Botswana

© AFP

De president van Botswana, Ian Khama (60), is door een cheetah in het gezicht gekrabd en heeft twee hechtingen gekregen. Het gaat om een vreemd incident, dat zich vorige week al voordeed maar nu pas bekend werd gemaakt door de regering van Botswana. Volgens woordvoerder Jeff Ramsay werd de cheetah gevoederd in een militair kamp waar Khama op bezoek was, toen het dier plots omhoogsprong en een klauw in gezicht van de president sloeg. 'Khama werd in het gezicht gekrabd maar dit is eerder een bizar ongeval en niet echt een aanval,' luidt de uitleg.

Khama kreeg twee hechtingen in het gezicht maar moest niet naar het ziekenhuis. Omdat het om een klein voorval ging, had de regering aanvankelijk besloten om geen mededeling te doen.

SnelsteCheetahs of jachtluipaarden, de snelste zoogdieren op het land, worden beschouwd als een bedreigde diersoort. In Afrika leven er naar schatting ruim 12.000 in het wild.

Lees meer over:

Onze partners