Carla Bruni zingt over "Nationale identiteit"

17/09/10 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

Op haar nieuwe cd zingt de Franse First Lady Carla Sarkozy-Bruni over de 'nationale identiteit', een veelbesproken thema momenteel in Frankrijk.

Carla Bruni zingt over "Nationale identiteit"

© Epa

Carla Bruni heeft weer een hele CD volgezongen. In haar songs heeft de wederhelft van Nicolas Sarkozy het onder andere over de 'nationale identiteit', de wat hoogdravend klinkende benaming in Frankrijk voor de omgang met (moslim-)immigranten.

Een ander nummertje, 'Raymond', gaat over haar man, al verwijst de titel naar de bijzonder onfortuinlijke en/of onbekwame ex-coach van het Franse nationale voetbalelftal, Raymond Domenech.

Wanneer de schijf bij de platenboer ligt, is nog niet bekend.

Biografieën

Het cd-verhaaltje staat in één van zowaar twee Bruni-biografieën die de voorbije dagen over de Première Dame zijn verschenen.

'Carla en de ambitieuzen' is een Bruni-vriendelijk portretje van een correspondent van staatszender France 2, 'Carla, een geheim leven' is geschreven door een onafhankelijke journaliste, is stouter van toon en dus zou het Elysée geprobeerd hebben de verschijning van het boek tegen te houden.

Liefhebbers van scandalitis hoeven zich niet op de literatuur te werpen, verder dan wat amusante details over de kleine president en zijn grote liefde komt men niet.

Lees meer over:

Onze partners