Carla Bruni meest irritante Franse persoonlijkheid

29/12/10 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Voor de Franse presidentsvrouw staat in 2011 heel wat PR-werk te wachten.

Carla Bruni meest irritante Franse persoonlijkheid

© Reuters

De Franse First Lady Carla Bruni is in een nationale enquête onder bijna 2.000 Fransen verkozen tot meest irritante Franse beroemdheid van 2010. Haar echtgenoot, Nicolas Sarkozy, doet het niet veel beter.

Carla Bruni staat in de categorie 'Cultuur en Spektakel' bovenaan de lijst van mediapersonaliteiten die de Fransen het afgelopen jaar het meest op de zenuwen werkten. 52 procent van de Fransen vonden haar voortdurende aanwezigheid in de media "uiterst vervelend". Op de tweede plaats staat acteur Alain Delon, gevolgd door zijn collega Gerard Depardieu en de controversiële auteur Michel Houellebecq.

In de categorie 'politici' verkozen maar liefst 73 procent van de Fransen de voormalige socialistische presidentskandidaat Ségolène Royal tot meest irritante politicus, gevolgd door minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux, de nieuwe leider van het Front National, Marine Le Pen, en president Nicolas Sarkozy.

Vervelende sporters

Chelsea-speler Nicolas Anelka, de voormalige Franse bondscoach Raymond Domenech en Bayern Munich-speler Frank Ribery voeren de lijst van meest irritante sporters aan.

Wanneer alle domeinen samengevoegd worden, zijn het de politici die het meest irriteren, gevolgd door de sportpersoonlijkheden.

Tot slot is filosoof Bernard-Henri Levy en zijn vrouw Arielle Dombasle, samen met rocker op leeftijd Johnny Hallyday en vrouw Laetitia, het meest irritante koppel van Frankrijk.

Lees meer over:

Onze partners