Carl Decaluwé (CD&V) wordt gouverneur van West-Vlaanderen

16/12/11 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

Niet Steven Vanackere maar wel Vlaams parlementslid Carl Decaluwé wordt de nieuwe gouverneur van West-Vlaanderen.

Carl Decaluwé (CD&V) wordt gouverneur van West-Vlaanderen

© Belga

Vlaams parlementslid en CD&V-politicus Carl Decaluwé wordt de nieuwe gouverneur van West-Vlaanderen. Decaluwé staat vooral bekend als de mediaspecialist van CD&V. In zijn ruim vijftienjarige carrière als Vlaams parlementslid nam hij meermaals het beleid van de openbare omroep VRT onder vuur. Decaluwé (51) komt uit Kortrijk, waar hij al tien jaar gemeenteraadslid is. Hij startte zijn carrière midden jaren 80 bij de stad Kortrijk en als medewerker in het Europees parlement. Daarna werkte hij tien jaar lang op de studiedienst van de christelijke arbeidersbeweging ACW.

In 1995 wordt Decaluwé voor het eerst rechtstreeks verkozen voor het Vlaams Parlement, waarvan hij later ondervoorzitter wordt. Hij volgt er vooral dossiers rond sociale huisvesting, energiearmoede en openbare werken en specialiseert zich in mediabeleid.

Huidig gouverneur Paul Breyne wordt in januari 65 en gaat met pensioen. Daarom moest de Vlaamse regering een nieuwe gouverneur aanduiden. Een tijd terug circuleerde het gerucht dat CD&V-minister Steven Vanackere - zoon van een gewezen West-Vlaams gouverneur - Breyne zou opvolgen. Maar Vanackere is intussen opnieuw vicepremier in de federale regering.
CD&V-politicus Carl Decaluwé ziet zijn nieuwe job als gouverneur van West-Vlaanderen vol vertrouwen tegemoet. "Na zoveel jaren in het Vlaams parlement is dit een nieuwe uitdaging", liet hij alvast weten aan het nieuwsagentschap Belga. (Belga/INM)

Onze partners