Britse kindmoordenaar Jon Venables krijgt privéfitnessles in cel

23/08/10 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

De Brit Jon Venables, die in 1993 als 10-jarige met een vriend de kleuter Jamie Bulger vermoordde, vindt zichzelf te dik.

Britse kindmoordenaar Jon Venables krijgt privéfitnessles in cel

© Epa

Venables krijgt sinds kort privéfitnessles in zijn cel nadat hij op camerabeelden had gezien hoe veel dikker hij geworden is, zo schrijft de Britse tabloid News of the World.

Venables leefde al een tijdje als een vrij man met een andere identiteit, maar werd in juli veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf na het downloaden en verspreiden van kinderporno.

Net omdat Venables een nieuwe identiteit aangemeten heeft gekregen, moest hij vorige maand niet lijfelijk in de rechtszaal verschijnen op zijn proces, maar mocht hij getuigen via een videolink. Het was toen hij die beelden zag dat Venables schrok van zijn gewicht, zei een bron binnen de gevangenis tegen de Britse krant.

Volgens News of the World is Venables (nu 27) ongeveer 1,80 meter groot en weegt hij om en bij de 114 kilogram. Vier keer per week krijgt hij in zijn cel het bezoek van een fitnesscoach die hem een uur lang doet puffen en zweten.

Lees meer over:

Onze partners