Boliviaanse president stoot onder de gordel

05/10/10 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Tijdens een voetbalwedstrijd tussen Boliviaanse politici gaf president Evo Morales een politieke rivaal een stevige kniestoot in de edele delen.

Boliviaanse president stoot onder de gordel

© Epa

De Boliviaanse president Evo Morales, een hevige voetbalfan, heeft tijdens een opstootje op het veld een politicus van de oppositie een kniestoot gegeven.

Boliviaanse politici namen het tegen elkaar op in een wedstrijd tussen een team van de socialistische president, en een van de burgemeester van de stad La Paz, een voormalige bondgenoot van Morales, nu in de oppositie. De wedstrijd verliep dan ook op het scherp van de snede.

Morales werd vroeg in de wedstrijd fel getackeld door een verdediger van het team van de burgemeester, een zekere Daniel Gustavo Cartagena, lid van de partij MSM (Beweging zonder Angst), in de oppositie tegen de MAS (Beweging naar Socialisme) van Morales. Morales blesseerde zich aan de kuit en moet drie tot vier dagen rusten.

Maar de president liet zich niet doen en gaf een kniestoot in het kruis van zijn belager, die op grond viel.

Na het incident ontstond een opstootje op het terrein. De verdediger werd uitgesloten. Ook een lijfwacht en teamgenoot van Morales, die zich op de verdediger had gestort, moest langs de kant.

De wedstrijd eindigde op 4-4. Met 4 uitsluitingen en 4 gele kaarten. De politie probeerde Daniel Gustavo Cartagena na de match te arresteren, maar daar stak de burgemeester een stokje voor.

Lees meer over:

Onze partners